Covid richtlijnen

Covid richtlijnen

Volgende regels gelden vanaf nu (6/11) tot er gecommuniceerd wordt dat ze niet meer gelden!

Na overleg met de stad Geel is er beslist dat de volgende corona-regels zullen gelden

 • Handen ontsmetting bij het binnenkomen en verlaten van de sporthal (spelers en publiek)
   
 • Voor de trainingen geldt er een mondmaskerplicht in heel de sporthal. Enkel tijdens de training zelf en het douchen mag je je mondmasker afzetten. 
  Je mag maximum 15 minuten in de kleedkamer.
   
 • Op wedstrijddagen zal bij het binnenkomen van de sporthal iedereen (vanaf 13 jaar) een CovidSafeTicket (CST) moeten kunnen tonen. 
  Wanneer er wedstrijden zijn, kom je in de Axion namelijk onmiddellijk binnen in de cafetaria en aangezien dit horeca is geldt daar sowieso dat er een CovidSafeTicket moet getoond worden.
   
 • Het CST zal gescand te worden door een vrijwilliger van BBC Geel.
  Voor de vrijwilligers die het CovidSafeTicket zullen gaan scannen: de app is geïnstalleerd op de beide tablets in de sporthal. Je kan de CovidScan App ook installeren op je smartphone. 
   
 • Na een gelukte scan ontvangt u een polsbandje om te dragen en kan u zich vrij bewegen in de cafetaria én sporthal zonder mondmasker. 
  Er wordt geen andere ingang voorzien, aangezien de zaalwachter anders het overzicht niet kan houden. Dit wil dus wel zeggen dat er in de zaal zelf geen mondmaskerplicht meer geldt tijdens de wedstrijden na de gelukte scan. 

Ook de andere bezoekers van sporthal Axion (squash, dans, gevechtsport, …) dienen een CovidSafeTicket voor te leggen aan de verantwoordelijke van BBC Geel om in de cafetaria te mogen blijven. Kunnen zij dit niet of willen zij dit niet, zullen zij door de zaalwachter direct doorverwezen worden naar de kleedkamers, danszaal, gevechtsportzaal, squashbox. De squashers mogen niet uitrusten in de cafetaria als deze open is of ze moeten een CovidSafeTicket hebben laten scannen. Het is de taak van zaalwachter om dit mee in het oog te houden.

Met vragen kan u terecht bij de ploegbegeleiders of bij het bestuur.